• Scheidsrechters

  Scheidsrechtersopleidingen

  Welke opleidingen ook alweer?
  Bekijk het onderstaande filmpje van de scheidsrechters opleidingsstructuur om te zien wat er nu allemaal precies gaat veranderen. De opleidingen voor jeugd- en verenigingsscheidsrechter zijn gratis en worden in een E-learning aangeboden. Zo kan een vereniging een E-learning avond houden en/of is er de mogelijkheid dat de cursist vanuit huis de theorie tot zich neemt. 

   

   

  Kortom: meer mogelijkheden voor de vereniging die laagdrempeliger en gratis zijn.

  Spelleider
  De opleidingen tot jeugd- en verenigingsscheidsrechter zijn aangepast en voorzien van het beste uit de oude opleidingen, aangevuld met nieuwe inzichten en de NHV spelvisie. Door het toevoegen van de spelvisie is de opleiding tot spelleider komen te vervallen binnen de scheidsrechters opleidingen. De spelvisie geeft aan dat het opgevangen dient te worden door de coaches die samen ervoor zorgen dat het spelplezier van het kind voorop staat. We doen het tenslotte allemaal om het kind met plezier te laten handballen en ervoor te zorgen dat hij/zij door kan groeien binnen het handbal.

  De coaches krijgen binnen de module H/F-jeugd handvatten om dit in goede banen te leiden. Tegenwoordig zie je daarbij zelfs vaak al dat de kinderen zelfstandig onderling het spel en afspraken kunnen regelen.

  Jeugd- /verenigingsscheidsrechter
  Zoals eerder genoemd zullen de opleidingen voor jeugd- en verenigingsscheidsrechter digitaal worden aangeboden.
  Als jeugdscheidsrechter kan via de E-learning kennis worden opgedaan over de E/D-jeugd en het diploma worden behaald. Voor jeugdscheidsrechters is het daarnaast straks mogelijk om het T-shirt te bestellen via de webshop. Na het behalen van het diploma kan de jeugdscheidsrechter direct aan de slag!

  Ook de verenigingsscheidsrechters kunnen een groot deel van de opleiding vanuit huis of bij de E-learning avond doen en een theorie certificaat behalen. Op het moment dat het certificaat is behaald kunnen ze lekker aan de slag en ervaring opdoen tijdens  wedstrijden binnen de breedtesport onder begeleiding van een praktijkbegeleider.

  Wanneer ze klaar zijn voor een PvB kan deze worden aangevraagd via de E-learning. Om het uiteindelijke diploma te behalen moeten de scheidsrechters na het doen van hun PvB, alleen nog het beoordelingsprotocol toevoegen aan de E-learning die ze ontvangen van een beoordelaar. In dit schema NHV-cursist-stroomschema kan nog eens worden gekeken welke stappen er vanaf nu genomen moeten worden.

  Een jaartje wennen…
  We begrijpen dat het best even wennen is, zo’n vernieuwing. Daarom hebben we besloten dat het seizoen 2020 – 2021 een overgangsjaar zal zijn. Dit wil zeggen dat het mogelijk is om de hierboven genoemde opleidingen zowel op de oude als nieuwe manier te volgen. Uiteraard dagen we cursisten uit om de vernieuwde manier te proberen, zodat ze voor het seizoen daarna alvast gewend zijn.

  Wij zijn heel benieuwd wat jullie ervan vinden!
  Vanaf 28 september is het voor de eerste vernieuwde opleidingen via (nu nog) deze link mogelijk om aan te melden als verenigingsscheidsrechter en via deze link voor jeugdscheidsrechter!

  Vanaf 19 oktober zal dit mogelijk zijn vanaf www.handbal.nl/opleidingen.